Irak'ta hükümet karşıtı gösteriler

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Irak'ta hükümet karşıtı gösteriler

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta başkent Bağdat ile ülkenin güneyindeki illerde hükümet karştı gösteri düzenlendi.

Bağdat'ın merkezindeki Tahrir Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, hükümetin istifa etmesi, cumhurbaşkanının görevden alınması ve siyasal hizipçiliğe son verilmesi talebiyle gösteri düzenledi. Bağdat'taki göstericilerin bir kısmı da Yeşil Bölge girişinde toplanarak Başbakan Haydar el-İbadi hükümetinin istifa etmesini istedi.

Irak güvenlik güçleri ise Yeşil Bölge girişleri ve Tahrir Meydanı'nda üst düzey önlemler alarak, gösteri alanlarına giden yolları trafiğe kapattı.

Ülkenin güneyindeki Musenna, Zikar, Vasıt, Divaniyye, Kerbela, Necef, Babil ve Basra''nın farklı yerlerinde de yolsuzlukla mücadele ve siyasal hizipçiliğie son verilmesi talebiyle gösteri düzenledi.

"Süleymani dışarı"

Bu arada Bağdat'ta bulunan İran Büyükelçiliği önününde bir araya gelen bir grup gösterici, "Bağdat özgürdür, Süleymani dışarı" sloganları attı.

İran Devrim Muhafızları lideri Kasım Süleymani'nin son günlerde Bağdat'a gelerek İran'a yakınlığı ve mezhepçi politikasıyla bilinen eski Başbakan Nuri el-Maliki ve Şii milis liderleriyle görüştüğü iddia edilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...