Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cuburi'nin görevden alınmasına Kerkük'ten destek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cuburi'nin görevden alınmasına Kerkük'ten destek

DÜNYA Haberleri  / AA

Kerkük'teki bazı aşiret liderleri, Irak Meclis Başkanı Cuburi'ye destek verdiklerini açıkladı.

Irak'ın Kerkük kentindeki bazı Arap aşiretleri, görevden alınmak istenen Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi'ye destek için bir araya geldi.

Kerkük kent merkezinde Hadidi Aşireti lideri İsmail Hadidi'nin başkanlığında bir araya gelen 30 aşiret lideri, Cuburi'ye desteklerini açıklayıp, kendisinin yasal olarak görevde olduğunu ifade etti.

Söz konusu toplantıya bölgedeki aşiret liderlerinin yanı sıra Cuburi'nin danışmanları da katıldı.

Cuburi'nin danışmanlarından, Mahmut Zeydan el-Ubeydi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bir araya gelmemizin nedeni Cuburi'nin haklı olduğunu ve tutumunu desteklemek içindir. Kendisinin görevden alınmaya çalışılmasının hiçbir yasal dayanağı yoktur ve atılan adımlar yanlıştır." dedi.

"Bağdat'ta siyasi çöküş tetikleniyor"
Ubeydi, Irak'ın güvenlik ve siyasi açıdan kötü bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, "Ekonomi, güvenlik, sosyal ve tüm hayat alanlarındaki ülkenin çöküşü olsa olsa memleket düşmanlarının çıkarına olur. Her şeyden önce ülkenin bu duruma gelmesine neden olanlardan hesap sorulması lazım." diye konuştu.

Bir diğer danışman Mikdad Feyzullah ise Cuburi'nin yasal olarak görevine devam edeceğine dikkati çekerek, Bağdat'ta meydana gelen gelişmelerin siyasi çöküşü tetiklediğini söyledi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...