Ekvador'daki depremde ölü sayısı 233'e yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ekvador'daki depremde ölü sayısı 233'e yükseldi

DÜNYA Haberleri  / AA

Ekvador'da meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde 233 kişi hayatını kaybetti.

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi'nden yapılan açıklamada, merkez üssü başkent Quito'nun 170 kilometre kuzeybatısında olan depremin 19 metre derinlikte kaydedildiği ve yaklaşık 40 saniye sürdüğü belirtildi.

Depremin ardından ülkesine dönmek için İtalya ziyaretini yarıda kesen Devlet Başkanı Rafael Correa, Twitter'daki hesabında 233 kişinin hayatını kaybettiğini, enkaz altında kalanları bulmak için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini yazdı.

Arama kurtarma çalışmalarına destek vermeleri için 10 binden fazla askerin görevlendirildiğine işaret eden Glas, depremin merkez üssü yakınlarındaki kentlere de 4 bin 600 polis gönderildiğini kaydetti.
Halk geceyi sokakta geçirdi

Yerel saatle 18.58'de meydana gelen depremin ardından 135'ten fazla artçı şokun kaydedildiği ülkede halk, geceyi sokakta geçirdi.

Pedernales ve Portoviejo'da sahra hastaneleri kuruldu. Depremzedelere yiyecek ve uyku tulumu dağıtımına başlandı.

Guayaquil kentinde bir alışveriş merkezinin çatısı çökerken Manta'daki havaalanının kontrol kulesi yıkıldı.

Komşu ülkeler Peru ve Kolombiya'da da hissedilen depremde çok sayıda ev oturulamaz hale geldi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...