Jan Böhmermann'ın ilk vukuatı değilmiş

Düzenleyen:
Jan Böhmermann'ın ilk vukuatı değilmiş

DÜNYA Haberleri

Almanya, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la ilgili hakaret içeren şiir okuduğu için hakkında Merkel’in onanıyla soruşturma açılan komedyen Jan Böhmermann olayını tartışıyor.

Hayatı skandallarla dolu olan Böhmermann, Yunanistan ve Almanya arasında kriz yaşanmasına bile sebep olmuş. 2015’te Yunanistan’la Avrupa Birliği arasında arasında yaşanan derin kriz esnasında Alman sunucu Günther Jauch canlı yayında Maliye Bakanı Yunan Bakan Yanis Varoufakis’e bağlandı ve Varoufakis’in bir toplantıda ‘Almanlar’ derken orta parmağını gösteren bir görüntüyü ekrana getirdi.

'BU MONTAJ' DEDİ!
Jauch, “Siz hem Almanlardan para istiyorsunuz hem de orta parmak gösteriyorsunuz” dedi. Varoufakis ise “Ben böyle bir şey yapmadım. Bu montaj” dedi. Almanya’da “Varoufakis yalan söylüyor, gerçek mi sahte mi” tartışması başladı. Uzmanlar “Görüntü gerçek” dedi. Böhmermann ortaya çıktı ve “Evet bu görüntü montaj. Ben ve ekibim yaptık” dedi. Ama bu sefer de “Böhmermann mizah anlamında mı bunu söylüyor” tartışması patladı.

'İP CAMBAZI'
TAZ gazetesinden bir gazeteci Böhmermann için “Savaş açma sınırında ince bir ipte dans eden kışkırtıcı bir ip cambazı” diye yazdı. Böhmermann ayrıca, 2004 yılında WDR radyosunda 1 Live programında ‘Lukas Günlüğü’ adıyla futbolcu Lukas Podolski’yi parodiyle ti’ye almış. Bunun üzerine Podolski, radyo kanalı WDR’i mahkemeye vermiş, ama daha sonra davayı geri çekmiş.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...