Suriyeli muhalifler büyük saldırıya hazırlanıyor

Düzenleyen:
Suriyeli muhalifler büyük saldırıya hazırlanıyor

DÜNYA Haberleri

Suriyeli 10 muhalif grup, Halep ve çevresinde rejim saldırılarının artması nedeniyle bir araya gelerek karşı misillemede bulunma kararı aldı.

Suriyeli 10 muhalif grup, Halep ve çevresinde artan saldırılara karşılık rejim güçlerine karşı misilleme kararı aldı.

6 HAFTALIK ATEŞKESİN SONU

Muhalif gruplarca yayınlanan ortak bildiride, rejim güçlerinin ateşkes ihlallerinin arttığı belirtildi. Bildiride, "Yerleşim yerleri bombalanıyor, insanlar bilinçli olarak yerlerinden sürülüyor. Buna tepki olarak savaşmaya karar verdik" ifadelerine yer verildi. Böylece yaklaşık 6 haftadır süren ateşkes tehlikeye girdi.

SİLAHLAR 27 ŞUBAT'TA SUSMUŞTU

ABD ile Rusya'nın üzerinde uzlaştığı ateşkes planı uyarınca Suriye'de silahlar 27 Şubat'tan itibaren susmuştu. IŞİD ve BM'nin terör grubu saydığı diğer örgütlere saldırılar ateşkesin dışında bırakılmıştı. Her iki taraftan ihlal vakaları görülmesine rağmen ateşkese büyük ölçüde uyulmuş, şiddetin önemli ölçüde gerilemesi sağlanmıştı.

Suriyeli muhalifler büyük saldırıya hazırlanıyor

İKİ GÜÇLÜ GRUP BİLDİRİYE İMZA ATTI

Çatışmalar geçtiğimiz günlerde Halep ve çevresinde şiddetlenmişti. Ortak bildiriye imza atan muhalif gruplar arasında Ceyş-ül İslam ve Ahrar'uş Şam da bulunuyor. Her iki örgüt de Halep ve çevresinde güçlü olarak biliniyor.

MÜZAKERECİ SAVAŞ ÇAĞRISI YAPTI

Ceyş-ül İslam'a Cenevre'de Suriye muhalefetini temsil eden müzakerecilerden Muhammed Alluş liderlik ediyor. Twitter hesabından Suriye ordusuna karşı misilleme çağrısında bulunan Alluş, "Rejime güvenmeyin, merhamet beklemeyin" ifadesini kullandı.

ON BİNLER HALEP'İ TERK ETTİ

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, geçen hafta yaptığı açıklamada, Esad'a bağlı birliklerin Rus uçaklarının desteğiyle Halep'in kuzeyinde bir operasyon başlattığını iddia etmişti. İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch) ise on binlerce kişinin Halep'i terk ettiğini açıklamıştı. Örgüt, Türkiye'den Suriyeli mülteciler için sınırı açmasını talep etmişti. Deutsche Welle

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...