Merkel: Almanya'da ibadet anayasal güvence altındadır

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Merkel: Almanya'da ibadet anayasal güvence altındadır

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya Başbakanı Merkel, "Almanya'da dini ibadet anayasal güvence altındadır. Bu ülkemizde yaşayan Müslümanlar için de geçerlidir." dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesinde dini ibadetin anayasanın güvencesi altında olduğunu, bunun ülkede yaşayan Müslümanlar için de geçerli olduğunu söyledi.

Başbakan Merkel, bugün başkent Berlin'de Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ile bir araya geldi.

Merkel, görüşme sonrasında Widodo ile başbakanlıkta düzenlediği ortak basın toplantısında bir soru üzerine, "Almanya'da dini ibadet anayasal güvence altındadır. Bu ülkemizde yaşayan Müslümanlar için de geçerlidir. Buradaki Müslümanların çok büyük çoğunluğu ibadetlerini anayasa çerçevesinde yapmaktadır" dedi.

Bazı durumlarda güvenlik birimlerinin belirli kişilerin izlenip izlenmemesi gerektiği konusunda karar alabildiğine de işaret eden Merkel, yine de Müslümanların büyük çoğunluğunun yasalara uyduğunu yineledi.

Merkel ayrıca, Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Endonezya'da da terörist faaliyetlerin olduğuna dikkati çekerek, bu nedenle bir yandan terörizme karşı daha sert önlemler alırken, diğer yandan farklı toplumların bir arada nasıl daha rahat ve barışçıl şekilde yaşayabilecekleri konusunda da görüş alış verişinde bulunduklarını belirtti.

Her iki ülkeden de Suriye'ye giderek DAEŞ'e katılanların olduğunu da vurgulayan Merkel, "Bu nedenle DAEŞ'e karşı mücadele ortak bir mücadele" dedi.

Almanya'da aşırı sağcı görüşleriyle bilinen "Almanya için Alternatif" partisi, İslamiyet'in Alman Anayasası'na aykırı olduğunu iddia ederek, İslam karşıtlığını seçim programına dahil edeceğini açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...