Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD Peşmerge'ye verdiği sözleri uygulamaya koydu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD Peşmerge'ye verdiği sözleri uygulamaya koydu

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Savunma Bakanı Carter'in terörle mücadele de Peşmerge güçlerine verilen yardım sözlerinin uygulamaya konulduğunu illettiği öğrenildi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'in, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'yi telefon ile arayarak, daha önce terörle mücadele çerçevesinde Peşmerge güçlerine verilen yardım sözlerinin uygulamaya konulduğunu ilettiği belirtildi.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Carter ve Barzani'nin telefon görüşmesinde ABD'nin Peşmerge güçlerine vereceği yardımlar, Irak ve Suriye'deki terör örgütü DAEŞ'in durumu ile Musul'u kurtarma operasyonunu ele aldıkları ifade edildi.

Açıklamada, Carter'in, Barzani'ye Aralık 2015 tarihinde Erbil ziyareti sırasında ABD tarafından Peşmerge güçleri için verilen yardım sözlerinin uygulamaya konulduğunu ilettiği kaydedildi.

Söz konusu açıklamada, Bağdat'ta bulunan ancak çok yoğun programından dolayı Erbil'e gelemeyen Carter'ın Barzani'den de özür dilediğine yer verildi.

Öte yandan IKBY Başkanı Barzani ise Peşmerge güçlerine yardımları ve desteklerinden dolayı Savunma Bakanı Carter ve ABD hükümetine teşekkür ettiği belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...