Ekvador'daki deprem 3 milyar dolarlık hasara neden oldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ekvador'daki deprem 3 milyar dolarlık hasara neden oldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa, deprem nedeniyle ülkede yaklaşık 3 milyar dolarlık hasar meydana geldiğini söyledi.

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da cumartesi günü meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 418'e yükseldi.

Devlet Başkanı Rafael Correa yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle ülkede yaklaşık 3 milyar dolarlık hasar meydana geldiğini belirterek bu rakamın ülkenin gayri safi yurt içi hasılasının yaklaşık yüzde 3'üne tekabül ettiğini söyledi.

Depremin ardından İtalya seyahatini yarıda keserek ülkesine dönen Correa, hasar tespiti için depremden etkilenen yerleri gezdi.

Hasar gören yerlerin yeniden inşasının yıllar alacağını söyleyen Correa, "Manabi'yi yeniden inşa edeceğiz. Bu, çok büyük bir trajedi ancak Ekvador halkının cesurluğu çok daha büyük." dedi.

Correa, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ise "Hayatımın en zor günlerini yaşıyorum fakat bu gibi şeyler bize devam etmek adına cesaret veriyor." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...