Obama, üç ülkeyi kapsayan seyahati için ABD’den ayrıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Obama, üç ülkeyi kapsayan seyahati için ABD’den ayrıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Barack Obama, Suudi Arabistan, Birleşik Krallık ve Almanya’yı kapsayan altı günlük deniz aşırı seyahati için başkent Washington’dan ayrıldı.

Başkent Riyad’da perşembe günü yapılacak ABD-Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Zirvesi’ne katılacak Obama, zirve öncesinde yarın Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’le bir araya gelecek.

ABD-KİK Zirvesi’nde, terör örgütü DAEŞ’le mücadele kapsamında oluşturulan uluslararası koalisyonun Suriye ve Irak’ta örgüte yönelik baskıyı artıracak ilave adımlarının yanı sıra Suriye’deki iç savaşın, Yemen konusunun ve İran’ın bölgede istikrarsızlaştırıcı adımlarının ele alınması bekleniyor.

Obama, Suudi Arabistan’ın ardından Birleşik Krallık’a geçecek.

İngiltere’de 22 Nisan’da Kraliçe Elizabeth’le tarihi Windsor Şatosu’nda öğle yemeğinde bir araya gelecek Obama, Başbakan David Cameron ile de ikili görüşme yapacak.

Obama, ziyaretinin son durağı Almanya’da ise dünyanın en önemli teknolojik etkinliklerinden biri durumundaki Hannover Messe’ye katılacak. Obama, ayrıca Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ikili görüşme gerçekleştirecek.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...