Suriyeli muhalif Kürtlerden PYD'ye 'devrim güçlerine katılın' çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriyeli muhalif Kürtlerden PYD'ye 'devrim güçlerine katılın' çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye Kürt Ulusal Konseyi Temsilcisi Beşar, "PYD'ye rejimden kopması ve terörle mücadele için devrim güçlerine katılması çağrısında bulunuyoruz." dedi.

Cenevre'deki Suriye görüşmeleri çerçevesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan, Suriyeli muhaliflerin kurduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) ile hareket eden Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) temsilcisi Abdülhakim Beşar, Kürtlerin MYK heyeti içinde temsil edildiğini söyledi.

Beşar, "PYD'ye rejimden kopması ve terörle mücadele için devrim güçlerine katılması çağrısında bulunuyoruz. PYD devrim güçlerine katılırsa, yeni bir sayfa açacağız ve Cenevre görüşmelerinde temsil edilmeleri için arabuluculuk yapacağız." dedi.

ENKS temsilcilerinden Fuat Aliko ise, MYK'nın iki ay önce PYD'ye devrim güçlerine katılma çağrısında bulunduğunu ancak PYD'nin bu çağrıya cevap vermediğini söyledi.

Türkiye'nin güneydoğudaki operasyonlarına ilişkin bir soruya ise Aliko, "Türkiye'deki sorun içsel bir konu ve bizimle hiçbir alakası yok. Biz Türkiye, Irak ve İran'daki Kürtlere karışmıyoruz. Türkiye'nin Suriyeli Kürtlere yönelik özel bir müdahelesi yok." cevabını verdi.

PYD, 100 bin Kürdü yerinden etti
Aliko, PYD nedeniyle baskı altında olduklarını,100 bin Kürt gencinin PYD'ye katılmamak için evlerini terk etmek zorunda kaldığını ve PYD'nin çocuk savaşçı kullandığını sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...