Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'DAEŞ önemli ölçüde geri çekiliyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'DAEŞ önemli ölçüde geri çekiliyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, terör örgütü DAEŞ'in kökünün kurutulabileceğini, örgütün önemli ölçüde geri çekildiğini belirtti.

France Info radyo kanalında soruları yanıtlayan Le Drian, Suriye ve Irak'ta DAEŞ'i yenmek için bir araya gelmenin önemli olduğunu söyledi.

Le Drian, "Şunu belirtmek isterim ki DAEŞ önemli ölçüde geri çekiliyor. DAEŞ'in Suriye ve Irak'ta işgal ettiği toprakların yüzde 30-40'ını kaybettiğini düşünüyorum." dedi.

Uluslararası koalisyonun Kürt ve Iraklı güçlere hava desteği sağladığını belirten Le Drian, bu güçlerin Irak'ta Musul'u, Suriye'de Rakka'yı özgürleştirmeyi planladığını kaydetti.

Kendisinin DAEŞ'le mücadelede sonuç alınması konusunda iyimser olduğunu dile getiren Le Drian, "DAEŞ'in kökü kurutulabilir. Kararlı olmamız gerekiyor." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...