Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran'ın dış politikasına eleştiri

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İran'ın dış politikasına eleştiri

DÜNYA Haberleri  / AA

İran'daki Beheşti Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Bigdeli, İİİT zirvesinin sonuç bildirisinin İran'ın dış politikasını değiştirmesi konusunda bir uyarı olduğunu söyledi.

İran'daki Beheşti Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Bigdeli, İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) zirvesinin sonuç bildirisinin İran'ın dış politikasını değiştirmesi konusunda bir uyarı olduğunu söyledi.

İran'dan yayın yapan "roozannews.ir" haber sitesine konuşan Bigdeli, "İstanbul, bölge ve uluslararası alanda doğru pozisyon almadığımız konusunda bir sinyaldi. Yani dış siyaset stratejimizde bir değişiklik yapmalıyız. Çünkü bu zamana kadar takip ettiğimiz dış politika olumlu sonuç vermedi." dedi.

Bigdeli, Tahran yönetiminin geçen yıl imzalanan nükleer anlaşmadan sonuç almak istiyorsa bölgedeki stratejisinde değişikliğe gitmesi gerektiğini belirtti.

Nükleer anlaşmada uygulama sorunu
İran'ın Avrupa ülkeleriyle sorunu yokken ABD'nin bankacılık alanında sınırlama getirmesiyle Avrupalıların da İran'a gelmeye cesaret edemediğini söyleyen Bigdeli, nükleer anlaşmaya rağmen ekonomik yaptırımların devam etmesiyle ilgili şunları kaydetti:

"Avrupa Birliği'nin (AB) İran-ABD arasına girecek gücü yok. Bunu yapmaz. ABD, Avrupa bankalarını İran'la gizlice çalışmaları nedeniyle bir kaç kez milyarlarca dolarla cezalandırdı. Bundan sonra Avrupa böyle bir işe kalkışmayacaktır. ABD'nin, AB ülkelerindeki en büyük şirketlerde ortaklıkları var. Amerikalıların AB bankalarında hatırı sayılır payları var. AB, yalnız başına ABD ile mücadele etme gücüne sahip değil."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...