Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şam'ın abluka altındaki beldelerinden 502 kişi tahliye edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Şam'ın abluka altındaki beldelerinden 502 kişi tahliye edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de Şam'ın abluka altındaki Madaya beldesi ve Zebedani ile İdlib'in Fua ve Kafraya beldelerinde toplam 502 kişi Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde tahliye edildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Madaya'da bulunan 34 hasta Şam ve çevresindeki hastanelere sevk edilirken, Madaya ve Zebedani'deki 218 kadın da İdlib'e gönderildi. Kadınların, daha önce beldeden tahliye edilen muhaliflerin eşleri olduğu öğrenildi.

Fua ve Kafraya'dan ise 250 kişi Şam'a gönderildi.

Madaya Sağlık Merkezi yetkilileri AA muhabirine BM ve Esed rejimine sağlık durumu iyi olmayan bin kişinin ismini verdiklerini, ancak yalnızca 34'ünün beldeden çıkarıldığını söyledi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric dün Madaya, Zebedani, Fua ve Kafraya'dan yaklaşık 500 kişinin tahliye edileceğini söylemişti.

Başkentin kuzeybatısındaki Madaya beldesi ve Zebedani ilçesi bir yılı aşkın süredir rejim güçleri ve Hizbullah milislerinin ablukasında bulunuyor. Muhalifler de misilleme olarak, kontrollerindeki İdlib vilayetine bağlı Şii nüfuslu Fua ve Kafraya beldelerini kuşatma altında tutuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...