PYD ile Esed rejimi Kamışlı'da hakimiyet mücadelesine girdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
PYD ile Esed rejimi Kamışlı'da hakimiyet mücadelesine girdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'nin kuzeydoğusunda Beşşar Esed rejimi ve terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin birlikte kontrol ettiği Haseke'nin Kamışlı ilçesinde taraflar arasında hakimiyet mücadelesi yaşanıyor.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Suriye'de iç savaşın başından bu yana aralarındaki güçlü işbirliğiyle dikkati çeken rejim ve PKK'nın Suriye uzantısı PYD arasında son günlerde Kamışlı'da hakimiyet mücadelesi baş gösterdi.

İlçe merkezinde rejimin hakimiyetindeki bazı binalar ve kontrol noktalarında, rejime hizmet eden "Halk Savunma Birlikleri" adlı milisler ile PYD arasında çatışmalar çıktı.

Cezaevi PYD kontrolünde
Çatışmalarda dünden itibaren 13 rejim milisi ve 7 PYD militanı öldü. Çatışmalara zaman zaman ara veren taraflar, ilçenin doğusunda rejim kontrolündeki Allaya cezaevi ve merkez fırınının hakimiyeti için görüşmelere başladı. Ancak 2 saat önce alevlenen çatışmaların ardından PYD güçleri rejim kontrolündeki cezaevine girerek kontrolü ele geçirdi.

Bu arada rejim ordusu, Kamışlı'nın kuzeyindeki Zeytune mahallesini havan toplarıyla vurdu. Saldırıda, 4 sivil hayatını kaybetti, 24 kişi yaralandı.

PYD militanları ilçe merkezinde güvenlik ve istihbarat birimlerine ait binalarını da kuşattı.

Siviller kaçıyor
Yerel kaynaklar, çatışmalar nedeniyle ilçe merkezindeki yüzlerce sivilin çevre köylere kaçmaya başladığını bildirdi.

Rejim ve PYD, Haseke ilini ve Kamışlı ilçesini birlikte yönetiyor. PYD rejime vergi verirken, rejim de kamu kurumlarını çalıştırmaya devam ediyor. Haseke'deki bazı yerlerinin vergileri, PYD ve rejim arasında paylaşılıyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...