Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD: Rusya, Halep çevresine topçu bataryaları taşıyor

Düzenleyen:
ABD: Rusya, Halep çevresine topçu bataryaları taşıyor

DÜNYA Haberleri

Amerikalı yetkililer, Rusya'nın Suriye'ye askeri yığınak yaptığını, ülkenin kuzeyindeki topçu bataryalarını yeni mevzilere konuşlandırdığını bildirdi.

Amerikalı yetkililer, Rusya'nın Suriye'ye giderek artan ölçüde askeri yığınak yaptığını, ülkenin kuzeyindeki topçu bataryalarını yeni mevzilere konuşlandırdığını duyurdu. Rusya'nın bu adımının, Halep'e yönelik yeni bir Suriye ordusu harekatına destek amaçlı olduğu belirtildi.

"ASKERİ DESTEĞİN ARTMASI RAHATSIZLIK VERİCİ"

BBC'nin haberine göre, ismini açıklamayan bir Beyaz Saray yetkilisi, Cenevre'deki barış görüşmelerinde gerilimin tırmandığı bir dönemde Moskova'nın Beşşar Esad'a askeri desteğini artırmasının rahatsızlık verici bir durum olduğunu kaydetti.

BARIŞ GÖRÜŞMELERİNDEN ÇEKİLEN MUHALİFLER, "RUSYA'NIN SALDIRILARI ARTTI' DİYOR

Geçen hafta, İsviçre'nin Cenevre kentinde devam eden görüşmelerden çekilen muhalifler, Suriye ordusunun ve Rusya'nın ateşkese rağmen saldırılarını artırdığını söylemiş ve çatışmaların sürdüğü bir ortamda müzakerelerin süremeyeceğini ifade etmişti.

BATILI DİPLOMAT: REJİM GÜÇLERİNİ DESTEKLEYENLER DİZGİNLERİ ELİNE ALMALI

Reuters'a konuşan Batılı bir diplomat ise, muhaliflerin masadan kalkmasını yorumlarken, "Daha fazla görüşmeleri sürdüremeyeceklerini düşünmeleri anlaşılabilir bir durum. Rejim saldırıları sürüyor ve yerleşim yerlerini aç bırakma taktikleri kullanılıyor. Rejim güçlerini destekleyenler dizginleri eline almalı" dedi.

PUTİN'İN SÖZCÜSÜ: BARIŞ GÖRÜŞMELERİNİN KOPMA NOKTASINA GELMESİ ENDİŞE VERİCİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü, Cenevre'deki barış görüşmelerinin kopma noktasına gelmesini 'endişe verici' olarak yorumladı. Ancak Batılı ülkeler Suriye'de artan Rus silahlarının ateşkesin bozulması halinde çatışmaları çok daha başka bir boyuta taşıyabileceği uyarılarını yapıyor.

EN ÖNEMLİ ANLAŞMAZLIK ESAD'IN POZİSYONU

Suudi Arabistan ve Türkiye destekli Yüksek Müzakere Konseyi ile Suriye hükümeti temsilcileri arasında Birleşmiş Milletler (BM) arabuluculuğunda devam eden görüşmelerde ortaya çıkan en önemli anlaşmazlık, ülkedeki siyasi geçiş sürecinde Beşşar Esad'ın oynayacağı ya da oynamayacağı rol olmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...