Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Husilerin Şeyh Ahmed'in belirlediği konularda çekinceleri var

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Husilerin Şeyh Ahmed'in belirlediği konularda çekinceleri var

DÜNYA Haberleri  / AA

Husiler, BM Yemen Özel Temsilcisi Şeyh Ahmed'in müzakerelerin başlangıç noktası olarak belirlediği konulara dair çekinceleri bulunduğunu açıkladı.

Yemen'de hükümete karşı çatışan Husiler, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed'in müzakerelerin başlangıç noktası olarak belirlediği konulara dair çekinceleri bulunduğunu açıkladı.

Husilere ait "El-Mesira" televizyon kanalında yayımlanan haberde, Yemenli taraflar arasında yürütülecek müzakerelerde ateşkese bağlı kalınacağı, ateşkes gerçekleşmeden herhangi bir görüşmenin yapılmayacağı belirtildi.

Haberde, Husiler ve Salih yanlılarının, Kuveyt'e "silahlarını ve kaderlerini düşmana teslim etmek için gelmediği" yönündeki açıklamaları yer alırken, hedeflerinin gerçek barış olduğu aktarıldı.

BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed daha önce yaptığı açıklamada müzakerelerin, geri çekilme, silahların teslimi, güvenlik düzenlemeleri, siyasi çözüm ile mahkum ve tutukluların serbest bırakılması için bir komite kurulması olmak üzere 5 konu ekseninde yürütüleceğini bildirmişti.

Kuveyt'te, Husiler katılmadığı için 3 gün ertelenen müzakereler, dün başlamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...