Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

François Hollande: Tarihi bir gün

Düzenleyen: / Kaynak: AA
François Hollande: Tarihi bir gün

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler'de (BM) bir araya gelen 171 ülkeden başbakan, bakan ve temsilciler, Paris İklim Anlaşması'nı imzalayarak tarihi bir adım attı.

BM'nin New York'ta bulunan genel merkezinde düzenlenen törende buluşan dünya liderleri, iklim değişimi konusunda bugüne kadarki atılmış en büyük adımı atarak tarihe geçti.

İmza töreninin ardından BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile basın toplantısı düzenleyen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, anlaşmanın imza törenine çok sayıda ülkenin katılımının sağlandığını belirterek, uluslararası düzeyde şimdiye kadar gerçekleştirilen en yüksek katılımlı anlaşma rekorunun kırıldığını söyledi. Hollande, ''Bugün tarihi bir gün. En az 175 ülke Paris İklim Anlaşması'nı imzalamak için Birleşmiş Milletler'de.'' diye konuştu.

Bütün ülke liderlerine, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarına katılımlarından dolayı teşekkür eden Hollande, tüm ülkeleri herhangi bir gecikme olmadan anlaşmadan sonraki adımları atamaya çağırdı.

Konuşmasında iklim değişiminden en çok etkilenmesi beklenen Barbados, Belize, Fiji, Grenada, Maldivler, Marshall Adaları, Mauritius, Nauru, Palau, Filistin, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Samoa, Somali ve Tuvalu'dan oluşan 15 ülkeyi ayrıca kutladığını bildiren Hollande, bu ülkelerde iklim değişiminin etkilerinin yüksek düzeyde bulunduğunu ve Paris Anlaşması'nın uygulanmasının onların milli kurtuluşu ve geleceği açısından hayati olduğunu belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...