Sırbistan sandık başına gidecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sırbistan sandık başına gidecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Sırbistan'da 6 milyon 737 bin 808 seçmen, yarın yapılacak erken genel seçimde sandık başına gidecek.

Sırbistan Seçim Komisyonunun (RIK) verilerine göre, yarınki seçimde 6 milyon 737 bin 808 kayıtlı seçmen, 20 siyasi parti ve seçim öncesi ittifak için oy kullanabilecek.

Seçmenler, 8 bin 311 ülke genelinde, 38'i yurt dışında ve 29'u cezaevlerinde olmak üzere toplam 8 bin 378 merkezde oy kullanabilecek.

İngiltere, Kanada ve ABD'de ikamet eden Sırbistan vatandaşları bugün, Avusturya, Belçika, Bosna Hersek, İtalya, Makedonya, Romanya, Rusya, Almanya, Slovakya, Slovenya, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, Hollanda, Hırvatistan, Karadağ, Çek Cumhuriyeti, İsviçre ve bazı Afrika ülkelerinde yaşayan Sırbistan vatandaşları ise yarın oylarını kullanabilecek.

Seçim süreci, bin 687 yerli ve 196 yabancı gözlemci tarafından izlenecek.

Sırbistan'da 21 Nisan'da başlayan seçim yasakları, yarın sandıkların kapanacağı 20.00'a kadar sürecek.

Kesin seçim sonuçları, ilgili yasa gereği en geç 28 Nisan'a kadar açıklanmak zorundayken, 250 sandalyeli meclise sadece yüzde 5'lik seçim barajını geçen parti ve ittifakların adayları, ayrıca azınlık temsilcileri girecek.

Seçmenler, aynı gün ayrıca yeni yerel yönetimleri belirlemek için de oy kullanacak.

Dört yılda bir genel seçimin düzenlendiği Sırbistan'da, son genel seçim 16 Mart 2014'te yapılmış, seçimi Vucic'in genel başkanlığını yaptığı SNS kazanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...