Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD Başkanı Obama: ABD'nin Esed rejimini devirmesi hata olurdu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD Başkanı Obama: ABD'nin Esed rejimini devirmesi hata olurdu

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Obama, Suriye’deki krizin sadece askeri müdahale ile çözülemeyeceğini belirterek, “ABD, İngiltere veya herhangi bir batılı güç kombinasyonunun Suriye’ye kara gücü göndermesi ve Esed rejimini devirmesi hata olurdu.” dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye’deki krizin sadece askeri müdahale ile çözülemeyeceğini belirterek, “ABD, İngiltere veya herhangi bir batılı güç kombinasyonunun Suriye’ye kara gücü göndermesi ve Esed rejimini devirmesi hata olurdu.” dedi.

İngiltere'ye 3 günlük resmi ziyaretinin sonunda İngiliz kamu yayım kuruluşu BBC’ye konuşan Obama, Suriye’deki durumu “son derece karmaşık ve acı” diye nitelendirdi.

“ABD, İngiltere veya herhangi bir batılı güç kombinasyonunun Suriye’ye kara gücü göndermesi ve Esed rejimini devirmesi hata olurdu.” ifadesini kullanan Obama, “(Soruna) Basit bir çözüm olduğunu sanmıyorum. Suriye’deki uzun vadeli sorunların çözümü sadece askeri değil ve kara gücü gönderilmesi ile gerçekleşmeyecek.” diye konuştu.

DAEŞ'le mücadele
Terör örgütü DAEŞ’in de kendi görev süresi içinde yenilgiye uğratılabileceğini düşünmediğini belirten Obama, “Ancak faaliyet gösterdikleri ortamı yavaş yavaş küçültebiliriz.” dedi.

ABD öncülüğündeki koalisyonun DAEŞ’i vurmayı sürdüreceğini dile getiren Obama, “Rakka gibi yerlerde DAEŞ’i vurmaya devam edeceğiz ve ülkenin bu gibi parçalarını yalıtmaya ve Avrupa’ya yabancı savaşçı gönderen parçaları dışarı kapatmaya çalışacağız.” diye konuştu.

Uluslararası toplum baskısı
Uluslararası toplumun Rusya, İran ve ılımlı muhalifler dahil olmak üzere Suriye’deki bütün taraflara bir masa etrafına oturmaları ve geçiş süreci üzerinde anlaşmaları konusunda baskı uygulamaya devam etmesi gerektiğini ifade eden Obama, bunun kolay görünmediğini de kabul ettiğini vurguladı.

Suriye’deki sorunu “ulus ötesi” diye nitelendiren Obama, bu nedenle çözümün de ulus ötesi nitelikte olması gerektiğini kaydetti.

“Birçok insan köprüleri kaldırarak veya etrafımıza bir hendek açarak kendimizi yalıtmak suretiyle dünyanın sorunları ile uğraşmak zorunda kalmayabileceğimize inanmaya eğilimli.” diyen Obama, gerçekte ise işbirliği ve ittifaklar olmaksızın bu sorunların çözülemeyeceğini bildirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...