'Peşmerge ile Haşdi Şabi arasında ateşkes sağlandı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Peşmerge ile Haşdi Şabi arasında ateşkes sağlandı'

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta Haşdi Şabi'ye bağlı Bedir Tugayları Komutanı Amırli, Tuzhurmatu'da Peşmerge güçleri ve Haşdi Şabi arasında çıkan çatışmaların durduğunu, taraflar arasında ateşkesin sağlandığını belirtti.

Irak'taki Haşdi Şabi'ye (Şii milis gücü) bağlı Bedir Tugayları Komutanı Hadi Amırli, Kerkük'te Vali Necmeddin Kerim ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Salahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde Peşmerge güçleri ve Haşdi Şabi arasındaki gerginlik ve çatışmaların sona erdiğini, taraflar arasında ateşkes sağlandığını söyledi.

Bölgedeki etnik unsurlar arasında herhangi bir çatışmanın ortaya çıkmasına müsaade etmeyeceklerini ifade eden Amırli, "Tüm sorunların diyalog yoluyla çözülmesi lazım. Çıkan kaos ve kargaşadan kimsenin faydalanmaya çalışmasına da izin vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Kerkük Valisi Kerim ise bölgedeki etnik ve dini unsurlar arasında herhangi bir anlaşmasızlık olmadığını, bazı kesimlerin kargaşadan faydalanmak istediğini söyledi.

Kerim, ilçenin bundan sonra nasıl korunacağına ilişkin, "Kürt, Şii ve Türkmenlerden oluşan ortak bir polis gücünün ilçe güvenliğini sağlaması lazım." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...