Hak ve Özgürlükler Hareketi genel başkanlığına Karadayı seçildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Hak ve Özgürlükler Hareketi genel başkanlığına Karadayı seçildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Bulgaristan’da üyelerinin çoğunluğunu Türk ve Müslümanların oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi'nde genel başkanlığa Karadayı seçildi.

Bulgaristan’da üyelerinin çoğunluğunu Türk ve Müslümanların oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin (HÖH) "Özgürlük, birlik ve birliktelik" sloganıyla düzenlenen 9. kurultayına 900 delege ile 600 konuk katıldı. 

Parti üyesi Ünal Lütfi, açılışta yaptığı konuşmada, HÖH'ün Bulgaristan’daki en büyük liberal parti olduğunu söyledi. Konuşmasında Bulgaristan-Türkiye ilişkilerine değinen Lütfi, “Bu ilişkiler daima iyi komşuluğa dayanmıştır. HÖH her zaman Batı Balkanları ve Türkiye’yi Avrupa’nın ayrılmaz bir parçası olarak görmüştür. Bu ülkenin Avrupa Birliği’nde bir yeri olduğuna inanmıştır.” dedi.

HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı ise seçim öncesi yaptığı konuşmada, 25 Aralık'ta partiden ihraç edilen eski Genel Başkan Lütvi Mestan’ı ima ederek, "Son 25 yılda bir çokkez HÖH’nin özünü değiştirmek isteyenler olmuştur. Farklı siyasi projeler ortaya atılmıştır. Değer taşıyan ‘özel kodumuz’ tüm bu çabalara karşı dayanaklı kalmayı başarmıştır." dedi.

HÖH’ü parçalama girişimlerinin başarısız olacağını söyleyen Karadayı, “Bu girişimler yurt dışında laboratuvar ortamında yapılmıştır.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tek aday ile gidilen seçimde HÖH Genel Başkanlığına Mustafa Karadayı seçildi.

Doğan suikast girişimi sonrası ilk kez resmi bir etkinliğe katıldı
Öte yandan, HÖH’ün 19 Ocak 2013'te 8. kurultayda bir suikast girişimine hedef olduktan sonra partinin genel başkanlığından çekilen Onursal Başkan Ahmet Doğan, ilk kez resmi bir etkinliğe katıldı.

artinin “değişmez” Genel Başkanı Ahmet Doğan, 2013 yılında düzenlenen 8. kurultayı sırasında Oktay Enimehmedov (23) adlı bir üniversite öğrencisinin silahlı saldırısına hedef olmuştu. Enimehmedov, kürsüde konuşma yaparken Doğan'ın başına dayadığı tabancayı üç kez ateşlemeye çalışmış ancak silah tutukluk yapmıştı. Başta HÖH’ün bugün seçilen yeni Genel Başkanı Karadayı olmak üzere birçok delegenin girişimi ile etkisiz hale getirilen saldırgan, sadece "holiganlık girişiminden" suçlu bulunarak cezalandırılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...