'Suriye'nin bir ve bütün kalmasından yanayız'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Suriye'nin bir ve bütün kalmasından yanayız'

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, "Bakan Kerry kesinlikle ülkenin bölünmesi gibi bir şeyden bahsetmiyor. Biz Suriye'nin bir ve bütün kalmasından yanayız." dedi.

Dışişleri Bakanlığındaki günlük basın brifinginde ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, sabah saatlerinde Kerry ile Lavrov arasında gerçekleşen görüşmenin ana konusunun Suriye olduğunu belirtti.

Kirby, "Bakan Kerry, görüşmede, Suriye'de halen kırılgan olan çatışmaların durdurulması anlaşmasındaki son durumu mevkidaşı ile konuştu" dedi.

Kerry'nin hafta sonu New York Times gazetesine verdiği demeçte, ABD'nin Rusya'ya bir izleme önerisi yaptığının ve bunun Suriye'nin bölünmesi anlamına gelip gelmediğinin sorulması üzerine Kirby, "Bakan Kerry kesinlikle ülkenin bölünmesi gibi bir şeyden bahsetmiyor. Biz Suriye'nin bir ve bütün kalmasından yanayız" ifadelerini kullandı.

Kerry, cumartesi günü New York Times'a verdiği demeçte, Halep civarındaki çatışmaların azaltılması ve hangi bölgelerde kimin terörist olup kimin olmadığının daha net anlaşılabilmesi için "24 saat izleme sistemi" önerisi yaptığını ve Rus tarafıyla bu konuda uzlaşmaya yakın olduklarını belirtmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...