Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsveç'te bir Müslüman Türk siyasetçi daha istifa etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsveç'te bir Müslüman Türk siyasetçi daha istifa etti

DÜNYA Haberleri  / AA

İsveç'te Yeşiller ve Çevre Partisi Gençlik Kolu Eş Başkanı Semanur Taşkın, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

İsveç'te Müslüman ve Türk siyasetçilere baskı sonucu bir politikacı daha istifa etmek zorunda kaldı. Yeşiller ve Çevre Partisi Gençlik Kolu Eş Başkanı Semanur Taşkın, İsveç medyasına yaptığı kısa açıklamada, ''İsveçli bir Müslüman olarak, artık kendimi güvende hissetmiyorum." dedi.

İsveç'te Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan, Türk sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin davet edildiği bir iftar yemeğinde çekilen fotoğrafının İsveç medyasında “Irkçılarla yemek yediler” başlığıyla yayınlanmasının ardından geçen hafta görevinden istifa etmişti.

Kaplan'ın istifasından sonra, İsveç İslam Gençlik Federasyonu Başkanı Yasri Shamsudin Khan, dini değerlerine saldırıldığı gerekçesiyle Yeşiller Partisinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Kaplan'la birlikte STK temsilcileriyle iftara katıldığı için benzer suçlamalara hedef olan Stockholm'ün Sigtuna Belediyesinin Meclis Üyesi Yasin İpek, partisi Sosyal Demokrat ve belediyedeki görevlerinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Bir haftada 4 Türk ve Müslüman siyasetçi görevinden istifa ederken, farklı partilerde siyaset yapan Türk ve Müslüman siyasetçilerin üzerinde baskıların arttığı ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...