Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Grev nedeniyle yüzlerce uçuş iptal olacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Grev nedeniyle yüzlerce uçuş iptal olacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya’da yer hizmetleri çalışanları sendikası Ver.di’nin yarın ülkenin 6 havalimanında düzenleyeceği grevden on binlerce yolcu etkilenecek.

Alman havayolu şirketi Lufthansa, Birleşik Hizmet Sendikasının (Ver.di), yarın Almanya'nın çeşitli havalimanlarında düzenleyeceği grev nedeniyle, yüzlerce uçuşun iptal olacağını ve on binlerce yolcunun bundan etkileneceğini bildirdi. 

Lufthansa’dan yapılan açıklamada, yer hizmetleri çalışanları sendikası Ver.di’nin 27 Nisan'da Frankfurt, Münih, Düsseldorf, Köln-Bonn, Dortmund ve Hannover havalimanlarındaki çalışanlarına uyarı grevi çağrısı yaptığı hatırlatıldı.

Açıklamada, grev nedeniyle başta Frankfurt ve Münih olmak üzere grev düzenlenen tüm havalimanlarında uçuş iptallerinin olacağı ve grevden on binlerce yolcunun etkileneceği ifade edildi. 

Grevin etkisinin havalimanına göre değişebileceğine işaret edilen açıklamada, Münih havalimanındaki grevin tam gün süreceği, Frankfurt'taki grevin ise saat 15.00'te sona ereceği bilgisi paylaşıldı. 

Münih'teki havalimanında tüm kıtalararası uçuşların iptal edildiği belirtilen açıklamada, buradan Almanya ve diğer Avrupa destinasyonlarına ise sadece 90 uçuş yapılabileceği aktarıldı. 

Alman basınında yer alan haberlere göre, Ver.di sendikası yaklaşık 2 milyon kamu hizmet çalışanı için yüzde 6'lık maaş artışı ve kursiyerler için de ayda 100 avroluk ücret artışı talep ediyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...