'Müslümanlar kutsal değerleri muhafaza için birlik olmalı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Müslümanlar kutsal değerleri muhafaza için birlik olmalı'

DÜNYA Haberleri  / AA

Eski Kudüs Müftüsü ve Mescid-i Aksa Camisi imamı İkrime Sabri, İsrail'in Aksa'ya yönelik ihlallerinin, Müslümanları Kudüs'teki İslam'ın kutsal değerlerini muhafaza için birlik olmaya çağırdığını belirtti.

Eski Kudüs Müftüsü ve Mescid-i Aksa Camisi imamı İkrime Sabri, Kudüs ve Mescid-i Aksa'da yaşanan günlük olayları ve İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlallerini AA muhabirine değerlendirdi.

Sabri, "İşgalci İsrail, Arap dünyasında yaşanan kanlı olaylardan faydalanıyor. Kendisi için gerekli atmosferi yaşatıyor ve Kudüs kentinde saldırılar düzenliyor. İsrail'in Aksa'ya yönelik ihlalleri, Müslümanları Kudüs'teki İslam'ın kutsal değerlerini muhafaza için birlik olmaya çağırıyor." dedi.

İsrail'in bölgedeki mevcut durumdan istifade ettiğini söyleyen Sabri, "Bölgedeki durum, dolaylı ya da dolaysız şekilde İsrail'e hizmet ediyor. Bu nedenle Müslümanlar ve Arapların aralarındaki anlaşmazlıkları bir kenara bırakması ve aralarındaki birlikteliği yeniden inşa etmesi gerekiyor. Türkiye'nin eski ihtişamını yeniden kazanması, Araplarla birlik olmasını temenni ediyoruz. Çünkü bu, tüm İslam ümmetine hizmet edecektir." diye konuştu. 

Türkiye'ye teşekkür 

Geçen hafta İstanbul'da "Teşekkürler Türkiye" ismiyle Arap öğrencilerin organize ettiği etkinliği hatırlatan Sabri, "Bu etkinlik, Türkiye'ye gelen ve hoşnutlukla karşılanan Arapların gösterdiği bir vefa örneği. İstanbul'daki bu etkinlik iyimserliğimizi artırdı, bunun İslam ümmeti için bir hayır kapısı olmasını diliyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başta Mescid-i Aksa ve Kudüs olmak üzere Müslümanların meseleleri karşısında sergilediği inançlı tutumu takdir ediyoruz. Kudüs, her gün Yahudileşme'ye, Aksa da baskınlara maruz kalıyor." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...