Barzani Şii milislerle çatışmadan endişeli

Düzenleyen:
Barzani Şii milislerle çatışmadan endişeli

DÜNYA Haberleri

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi IKBY Başkanı Mesud Barzani, Tuzhurmatu'da peşmerge ile Şii milis güçleri arasındaki çatışmaların son derece endişe verici olduğunu belirtti.

IKBY başkanlık sitesinden yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Mesud Barzani, "Tuzhurmatu ilçesinde son birkaç gündür meydana gelen çatışma ve gerginlikler, bizi son derece endişelendiriyor. Çok açıktır daha önce de fitne ve sorunların kaynağı olan bazı kişiler ve taraflar, bu sefer başka bir isimle ortaya çıkıp fitne ve sorun oluşturmaya devam ediyor. Söz konusu taraflar ilçe merkezi ve bölgedeki asli unsurlar arasında çatışmanın fitilini yakmak istiyor" ifadelerini kullandı.

Tuzhurmatu'da meydana gelen çatışmalar sonucu hayatını kaybeden ve yaralanan peşmergelerin ailelerine başsağlığı ve acil şifalar dileyen Barzani şunları kaydetti:

"Olayların yatıştırılması için peşmerge komutanlarına görev düşüyor. Şii milis gücü Haşdi Şabi içerisinde fitneye karşı olanlarla diyalog kurulup, çatışmanın fitilini tekrardan yakmak isteyenlerin önüne geçilmesi lazım. Peşmerge güçleri Tuzhurmatu ilçesindeki sivil vatandaşlarının ev ve mülklerini korumalı. Sivillere yapılan tüm saldırıların da önüne geçilmesi lazım."

ANLAŞMAYA RAĞMEN ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR 

Kuzey Irak'taki Tuzhuarmatu kentinde Kürtler ve Şiiler arasındaki çatışmalar yeniden başlamıştı. 

Çatışmalar,, tarafların ateşkes anlaşmasına varmasına rağmen dün akşam saatlerinde başladı. Peşmerge tanklarının Şii Türkmen bölgelerini topla vurduğu, Şii milislerin de çoğunluğu Kürt olan bölgelerde keskin nişancı ve havan ateşiyle saldırılar düzenledikleri belirtiliyor. 

Çatışmalar başkent Bağdat'ı kuzeye bağlayan yolun üst üste ikinci gün kapanmasına neden oldu. Hafta sonu Tuzhuarmatu'da yaşanan çatışmalarda 12 kişi ölmüştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...