ABD'den kritik Suriye açıklaması

ABD'den kritik Suriye açıklaması

DÜNYA Haberleri

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, Obama’nın DAEŞ ile mücadele kapsamında Suriye’ye asker yollamayı göz önünde bulundurabileceğini belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında ABDyönetiminin Suriye'ye ilave 250 asker gönderme kararına ilişkin soruları yanıtladı. Aralarında özel kuvvetler birimlerinin de yer aldığı 250 Amerikalı askerin haricinde yakın dönemde daha fazla askerin örgütle mücadele çerçevesinde Suriye'ye gönderilmesi ihtimalinin söz konusu olup olmadığının yöneltilmesi üzerine Earnest, bunun şu an gidecek askerlerden alınacak verime bağlı olduğunu vurguladı. Earnest, “Eğer ilave askerlerden beklenen olumlu sonuçlar elde edilirse, o zaman bu (yeni asker gönderilmesi), Başkan Obama’nın göz önünde bulunduracağı bir şey olur” ifadesini kullandı. Böyle bir talebin Pentagon’dan geleceğini ve Obama’nın da bu talebi onaylayıp veya reddedebileceğini belirten Earnest, bir soru üzerine, DAEŞ ile savaş çerçevesinde ABD’nin asker göndereceği "coğrafi bir sınırlamanın" söz konusu olmadığına işaret etti.  Başkan Obama, DAEŞ ile mücadele kapsamında ülkesinin özel kuvvetler birimlerini de içeren ilave 250 askerini Suriye’ye göndereceğini dün açıklamıştı. Earnest, bu askerlerin sahada operasyonlara öncülük etmeyeceğini, örgütle savaşan güçlere danışmanlık, yardım ve eğitim hizmeti sunacağını dile getirdi

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...