Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İtalya Eski Başbakanı: Türkiye'ye muhtacız

İtalya Eski Başbakanı: Türkiye'ye muhtacız

DÜNYA Haberleri

İtalya Eski Başbakanı Enrico Letta, sığınmacı krizinin çözümü çerçevesinde Türkiye'ye ihtiyaçları olduğunu söyledi.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki King's College London (KCL) Londra Üniversitesinde, "Değişen Avrupa'da Birleşik Krallık" konferansı düzenlendi.

Konferans çerçevesinde yaptığı konuşmada Avrupa'daki sığınmacı krizine değinen Letta Türkiye'ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyeliği ve vize serbestisi gelişmeleriyle ilgili bir soruyu cevaplandıran Letta, "Burada, 'siyah ya da beyaz, içerdesiniz ya da dışarıda' dediğimizde, doğrudan aklıma 2005, 2006, 2007 yıllarının Türkiyesi geliyor. Türkiye o dönemde AB'ye çok yakındı. Hiç anlaşmaya varamadık çünkü sadece ya beyaz ya da siyah çözüm vardı. Ya tamamen içeri girecek ki, bu çok fazlaydı, ya da dışarıda kalacak, ama tamamen dışarıda olacaktı. O dönemde, (eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas) Sarkozy, dışarıda olması kararını vermişti." ifadesini kullandı.

Şimdi tekrardan Türkiye hakkında konuşulmaya başlandığına dikkati çeken Letta, "Çünkü Türkiye'ye ihtiyacımız var. (Sığınmacı krizine ilişkin) Bozuk rotayı durdurması için umutsuzca Türkiye'ye ihtiyacımız var. Türkiye'ye ihtiyacımız var, böylece, özgürlük ve demokrasi hakkındaki tartışmaları unutabilelim." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...