Esad'ın kanlı pazarlığı

Düzenleyen:
Esad'ın kanlı pazarlığı

DÜNYA Haberleri

Kanlı diktatör Esad, Suriye'de kadın-çocuk demeden sivilleri katleden Putin'e, bu yaptıklarının karşılığında petrolden sonra altyapı ihalelerini de verdi.

Suriye'de muhalifleri hedef alan ve kadın- çocuk demeden sivillere ölüm yağdıran Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye lideri Beşar Esad'a sınırsız destek vermesinin perde arkasından ihaleler çıktı. Daha önce kıyı şeridindeki petrol ve doğalgazın Ruslar tarafından çıkarılıp işletilmesi ihalesini bu ülkeye veren Esad'ın ülkesinin savaştan zarar gören altyapının tamir edilmesi ihalelerinn tamamını da Rus şirketlerine verdi. 
ANLAŞMALAR İMZALANDI
Suriye Başbakanı Vail Nadir Halki, Rusya ile 850 milyon avro değerinde altyapı anlaşması imzaladıklarını söyledi. Halki, "Rusya, Suriye'nin savaş sebebiyle zarar gören altyapısının yenilenmesi fikrine ilgi gösterdi. Bu kapsamda birçok anlaşma imzalandı. Bunların arasında 600 ve 250 milyon avroluk iki anlaşma da var" dedi. Rus enerji şirketi "İnter Rao" ile Tirşin-3 elektrik santralinin yapımı için gerekli finansmanın sağlanması konusundaki görüşlemelerde son aşamaya gelindiğini belirten Halki, "Her iki tarafı da memnun edecek bir finansman anlaşmasının sağlanması için son aşamaya geldik" ifadelerini kullandı. 
MOSKOVA’YA İHALE DAVETi
Suriye Başbakanı, ayrıca, tarım ve enerji alanlarındaki projeleri için Moskova’dan mali yardım beklediklerini ifade ederek, Rus firmalarını enerji, petrol rafinerisi, iletişim ve petrol kaynağı arama gibi projelere katılmaya davet etti. Esad daha önce de Suriye’de işlenmemiş zengin enerji kaynaklarının çıkarılması ve işlenmesine 50 yıllığına Rusya'ya vermişti. Son olarak da Suriye'nin kıyılarındaki petrolün çıkarılıp işletilmesi de 25 yıllığına yine Rusya'ya devredilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...