Avrupa Konseyi, Kırım Tatar Milli Meclisi hakkındaki karardan endişeli

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Avrupa Konseyi, Kırım Tatar Milli Meclisi hakkındaki karardan endişeli

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland, "Mahkemenin Kırım Tatar Milli Meclisi'ni yasaklaması ve aşırıcı örgüt ilan etmesini endişe ile karşılıyoruz." dedi.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, yaptığı yazılı açıklamada, Kırım Tatar Milli Meclisi'nin yasaklanmasının tüm Kırım Tatar toplumunu hedef gösterme riski olduğunu söyledi. 

Jagland, "Mahkemenin Kırım Tatar Milli Meclisi'ni yasaklaması ve aşırıcı örgüt ilan etmesini endişe ile karşılıyoruz" dedi.

Jagland, geçtiğimiz günlerde bir heyet göndererek bölgedeki durumla ilgili rapor hazırlattıklarını, bu rapora göre Meclis'in faaliyetlerinin yasaklanmasının bölgedeki Kırım Tatar toplumuna yönelik yeni baskıları ve ötekileştirmeyi artıracağı yönünde bulgular olduğunu kaydetti.

Mahkemenin verdiği kararla bu riskin daha da belirginleştiğinin altını çizen Jagland, "Yetkilileri uygun önlemler alarak bu karardan dönmeye çağırıyorum." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...