Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ekvador'da heyelanlar yardımları engelliyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ekvador'da heyelanlar yardımları engelliyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Ekvador'daki yağışlar nedeniyle meydana gelen heyelanlar, deprem bölgesine giden yardım kamyonlarını engelliyor.

Ekvator'daki depremde büyük yıkıma uğrayan kuzey sahil kesimi, heyelanlar nedeniyle de zor günler geçiriyor. Bölgeye ulaşmakta geciken yardımlar, özellikle sağlık alanında ciddi mağduriyetlere yol açıyor.

Başkent Quito ile Pedernales kenti arasındaki yolun dağlık kısmında aşırı yağışlar sonucu oluşan heyelanlar, bölgeye ulaştırılacak yardımların ortalama 6 saat gecikmesine neden oluyor. Heyelanlardan dolayı kapanan yollarda 7 kilometreyi ulaşan kuyruklar oluşuyor.

Olumsuz doğa koşulları yardımlara engel
Depremlerde dolayı karayollarında oluşan yarıklarda trafikte ciddi tehlikelere yol açıyor.

ABD'li aktivist Frenk Saenz de Vitezi, olumsuz doğa koşulları nedeniyle yardımların deprem bölgesine ulaştırılmasının sağlıklı yapılamadığını söyledi.

Ülkenin kuzey sahillerine ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Vitezi, bölgedeki mağduriyetin ileri safhalarda olduğunu ve yardımların bir an önce afetzedelere ulaştırılması gerektiğini anlattı.

Vitezi, Kızılhaç ve Ekvadorlu yardım severlerin bölgeye ulaşmak için bu yolu kullanmak zorunda olduğunu belirterek, yetkililerin bu soruna çare bulmasını istedi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...