Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'El Nino'nun etkileri daha da artacak'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'El Nino'nun etkileri daha da artacak'

DÜNYA Haberleri  / AA

BM, dünyada yaklaşık 60 milyon insanı etkileyen son yılların en güçlü doğa olayı El Nino'nun yol açtığı kuraklığın ve etkilerinin daha da artacağı uyarısında bulundu.

BM Genel Sekreter Yardımcısı ve İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, milyonlarca insanın El Nino'nun neden olduğu kuraklık ve sel gibi aşırı hava olaylarından olumsuz etkilendiğine dikkati çekti.

El Nino kaynaklı kuraklıkların beklenen seviyeye ulaştığını ifade eden O'Brien, yaklaşık 60 milyon insanı etkileyen son yılların en güçlü doğa olayı El Nino'nun yol açtığı kuraklığın ve etkilerinin daha da artacağını söyledi.

İnsan sağlığı ve gıda güvenliğini tehdit eden El Nino nedeniyle beş yaş altı çocuklar arasında aşırı gıda yetersizliğinin ve suyla taşınan hastalıkların artmasının son derece endişe verici olduğunu ifade eden O'Brien, 13 ülkenin gıda, tarım destek ve su gibi kritik ihtiyaçlarının karşılanması için 3,6 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu belirtti. 

El Nino, yaşattığı ısıtıcı etki nedeniyle kasırgalara, şiddetli yağışlara, taşkınlara, kuraklıklara, yangınlara ve tarımsal ürün kayıplarına yol açıyor, bütün bunların sonucu olarak da salgın hastalıklar artabiliyor ve çok sayıda ölüm meydana gelebiliyor.

Deniz yüzeyi sıcaklığı ortalamasının Pasifik Okyanusu'nun orta ve doğu kısmında alışılmadık derecede artması sonucu oluşan El Nino, en çok Afrika, Asya, Pasifik ve Orta ve Güney Amerika ülkelerini etkiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...