Ekvador'daki depremler için uluslararası yardım çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ekvador'daki depremler için uluslararası yardım çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Güney Amerika ülkelerinden Ekvador'daki depremler nedeniyle mağdur olan halk için uluslararası kamuoyuna yardım çağrısı yapıldı.

Ekvador'daki Birleşmiş Milletler (BM) koordinatörü Diego Zorrilla, düzenlediği basın toplantısında, ülkedeki 350 bin depremzedenin ilk belirlemelerde tespit edilen insani ihtiyaçlarının giderilmesi ve hükümetin bunları karşılayabilmesi için uluslararası toplumun 73 milyon dolar fon sağlaması gerektiğini söyledi.

Zorrilla, BM'nin acil ihtiyaçların karşılanmasına destek ve kaynakların naklinde ön ödeme için merkezi fondan 7 milyon dolar ayırdığını belirtti.

Bu miktarın ilk belirlemelerde saptanan ihtiyaçlar için olduğunu ancak gelecek 2 haftada yeni değerlendirmeler yapılacağını kaydeden Zorrilla, ulusal ve uluslararası yardımları harekete geçirmek adına attığı adımlar nedeniyle Ekvador hükümetine teşekkür etti.

Yardımların gıda güvenliği, acil barınma ihtiyaçları, gıda dışı malzemeler, su, eğitim ve sağlık hizmetleri için kullanılacağı bildirildi.

Ülkede 16 ve 20 Nisan'da meydana gelen 7,8 ve 6,1 büyüklüğündeki iki depremde son belirlemelere göre 655 kişi hayatını kaybetti, 17 bin 638 kişi yaralandı. Hala haber alınamayan 41 kişi için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...