Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsveç, polisin hakaret ettiği göçmeni konuşuyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsveç, polisin hakaret ettiği göçmeni konuşuyor

DÜNYA Haberleri  / AA

İsveç’te polisin hakaret ve darp ettiği göçmen ülkenin gündemine otururken, olaya karışan polisler hakkında hukuk sürecinin başlatılacağı bildirildi.

İsveç resmi haber ajansı TT'nin yayımladığı bir ses kaydında İsveç polisinin "Geri dön ülkene, şeytan Arap" diye hakaret ettiği duyulan Nobakht Ahad, olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

TT'ye konuşan Ahad, İsveç'e gelen sığınmacılara yardım eden birçok sivil toplum örgütüyle çalıştığını belirterek, olay günü de Emmaboda şehrindeki Amigo sığınmacı yurduna aynı maksatla gittiğini söyledi.

Ahad, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yurtta bir kavga çıkmış. O anda birçok polis bizim olduğumuz yere geldi. Güvenlik görevlileri polise beni işaret ettikten sonra, polisler benim üzerime saldırdı. Beni yere yatırdılar ve darp ettirler. Daha sonra zorla polis arabasına bindirerek, ormana götürüp bıraktılar. O sırada polislerle aramda geçen konuşmaları cep telefonu ile kayıt ettim. Polisler bana Arap olmadığım halde, ‘Geri dön ülkene, şeytan Arap’ diye hakaret ettiler. Hepsi ses kaydında açık şekilde duyuluyor."

Güney Götaland Emniyet Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada, ses kaydının incelemeye alındığı ve sorumlular hakkında en kısa sürede hukuk sürecinin başlatılacağı kaydedildi.

Ahad'ın geçen ay Nybro sığınmacı yurdunda çıkan bir yangına ilk müdahale eden kişi olarak bölge itfaiye müdürlüğünden ödül almıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...