'İsrail hapishanelerinde 440 Filistinli çocuk tutuklu var'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İsrail hapishanelerinde 440 Filistinli çocuk tutuklu var'

DÜNYA Haberleri  / AA

Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi yetkililerinden Beşşar Cemal, "İsrail Hapishaneleri İdaresi'nden bize ulaşan bilgiye göre, tutuklu Filistinli çocuk sayısı 440 civarında." dedi.

Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi yetkililerinden Beşşar Cemal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail Hapishaneleri İdaresi'nden bize ulaşan bilgiye göre, tutuklu Filistinli çocuk sayısı 440 civarında. Bunlardan kimisi yargılandı, kimisi yargılanmak için işlemlerinin tamamlanmasını bekliyor, kimisinin ise sorgu süreci devam ediyor." dedi.

"Çocuklar psikolojik ve fiziksel ihlallere maruz kalıyor"

12'si kız, 116 çocuğun yaşlarının 12 ila 15 olduğunu, 10 erkek çocuğunun ise bir suçlama yapılmaksızın idari tutukluluk kapsamında alıkonulduğunu belirten Cemal, çocukların, Ofer, Mecdu ve Haşarun cezaevlerinde bulunduğunu aktardı.

İsrail Hapishaneleri İdaresi'nin son 3 yılda 66 Filistinli çocuğa hücre hapsi verdiğine işaret eden Cemal, "İsrail hapishanelerindeki çocuklar, gözaltına alındığı ilk dakikalardan itibaren psikolojik ve fiziksel ihlallere maruz kalıyor. Tüfek kabzasıyla saldırıyorlar. Gece saatlerinde evlerine düzenlenen baskınların ardından gözaltına alınıyorlar" ifadelerini kullandı.

İsrail askeri kanunlarına göre, 12-14 yaşları arasındaki bir çocuğa en fazla 6 aylık hapis cezası, 15-16 yaşları arasındaki bir çocuğa 2 yıl ceza veriliyor, 17 ve üzeri yaşlara ise yetişkinlerle aynı muamelede bulunuluyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...