Pentagon savaş masraflarının azaltılmasını öngören tasarıdan rahatsız

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Pentagon savaş masraflarının azaltılmasını öngören tasarıdan rahatsız

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Savunma Bakanı Carter, ABD ordusunun savaş masraflarından 18 milyar dolar kısarak bu paranın yeni silah alımında kullanılmasını öngören yasa tasarısından rahatsızlık duyduğunu belirtti.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Kongre’deki Cumhuriyetçilerin, ABD ordusunun savaş masraflarından 18 milyar dolar kısarak bunu Pentagon’un isteği olmaksızın yeni silah alımında kullanılmasını öngören yasa tasarısından rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Carter, Senato Tahsisatlar Komitesi’nde “2017 Savunma Bütçesi” konulu oturumda konuştu.

Ashton Carter yaptığı konuşmada, ABD Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı olan Cumhuriyetçi Parti’nin Teksas temsilcilerinden Mac Thornberry’nin bu hafta başında sunduğu yasa tasarısından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

“Bu girişim beni çok derinden rahatsız etmektedir"

Senato Tahsisatlar Komitesi’nin bu yasa tasarısını desteklememesi gerektiğini vurgulayan Carter, “Bu girişim beni çok derinden rahatsız etmektedir. Afganistan’da, Irak’ta ve Suriye’de savaşan askerlerimizin maddi desteğinin yılın ortasında kesilmesini öngören ve savaş için kullandığımız parayla oynanan bir kumardır.” dedi.

Thornberry’nin sunduğu yasa tasarısı, ABD ordusunun yeni silah alınması ve insan gücünün artırılması için bütçe artırılmasını, buna karşın bu masrafların savaş durumu için ayrılan bütçeden kısılmasını ön görüyor.

Bu yasa tasarısının geçmesi durumunda, Barack Obama’nın yerine geçecek yeni başkanın, savaş durumu harcamaları bütçesinde yapılacak bu kesinti sebebiyle Kongre’den bütçe desteği istemesi gerekecek.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...