HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

BM'den Avusturya'daki sığınmacı karşıtı yasaya tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BM'den Avusturya'daki sığınmacı karşıtı yasaya tepki
Bm, Avusturya, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Genel Sekreteri Ban, "Avrupa ülkelerinin şimdi artan bir şekilde kısıtlayıcı göç ve mülteci politikaları kabul etmelerinden kaygı duyuyorum." dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Avrupa ülkelerinin kısıtlayıcı göç ve mülteci politikaları kabul etmelerinden kaygı duyduğunu belirterek, "Bu tür politikalar ve önlemler, uluslarası insan hakları hukuku ve Avrupa hukukuna bağlı üye ülkelerin yükümlülüklerini olumsuz yönde etkiler" dedi.

Viyana'da bulunan Ban, Avusturya Meclisi’ni ziyaret etti. Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ve Meclis Başkanı Doris Bures tarafından karşılanan Ban, Meclis özel defterini imzaladıktan sonra Meclis Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptı.

Konuşmasına Almanca olarak başlayan Ban, gülüşmelere neden oldu. Ban, Avusturya'nın BM'ye verdiği katkısından dolayı teşekkür etti.

Evlerini terk etmek zorunda kalan çocukları gördüğü zaman Kore Savaşı sırasında 6 yaşındayken ailesiyle birlikte evlerini terk etmelerini hatırladığını ifade eden Ban, "Bugünün mülteci çocukları, günümüzün en büyük yerinden edinmişlik sorunu içerisindeler. Ben, dünya genelinde liderleri ve özellikle Avrupa'daki liderleri, merhamet göstermelerini ve insan haklarına saygı duymaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Avusturya'nın geçmişte Sovyetler Birliği'nin baskıları sonucu kaçan Macarlara ve Balkanlı uluslara kucak açtığını hatırlatan Ban, "Bizler, savaştan kaçanlara, insan hakları ihlallerine maruz kalanlara ve zulüme uğrayanlara yardım etmek için ahlaka, yasalara ve siyasal yükümlülüğe sahibiz. İnsan haysiyetine yönelik yükümlülüklerimiz, barış ararken hayatlarını riske atan insanlara kucak açtığımız, yiyecek ve barınacak temin ettiğimiz zaman anlamlıdır" dedi.

 "Kısıtlayıcı göç ve mülteci politikalardan kaygı duyuyorum"

Avrupa hükümet ve halklarının sığınmacılara cömertlik göstermesini isteyen Ban, "Avrupa ülkelerinin şimdi artan bir şekilde kısıtlayıcı göç ve mülteci politikaları kabul etmelerinden kaygı duyuyorum. Bu tür politikalar ve önlemler, uluslarası insan hakları hukuku ve Avrupa hukukuna bağlı üye ülkelerin yükümlülüklerini olumsuz yönde etkiler" diye konuştu.

Entegrasyon konusundaki tartışmaları memnuniyetle karşıladığını kaydeden Ban, aynı zamanda büyüyen yabancı düşmanlığına karşı bütün Avrupalı liderlerin ilkelere uymasını istedi. Ban, "Bölücülük ve marjinalleşme bireyleri yaralıyor ve güvenliği tehlikeye atıyor" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...