Ban, Suriye'de hastaneye düzenlenen saldırıyı kınadı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ban, Suriye'de hastaneye düzenlenen saldırıyı kınadı

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Halep'te hastaneye düzenlenen hava saldırısını kınadı.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, basın brifinginde AA'nın sorusu üzerine yaptığı açıklamada, saldırıyı kimin gerçekleştirdiğine ilişkin ellerinde özel bir bilgi olmadığını belirtti.

Genel Sekreter Ban'ın saldırıyı kınadığını ifade eden Dujarric, Ban'ın ayrım gözetmeden sivillere ve sağlık kuruluşlarına yapılan tüm saldırıları kim tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin kınadığını söyledi.
Dujarric, "Hastanelerin ve sivil kurumların hedef alınması uluslararası hukukun bağışlanamaz ihlalidir." dedi.

MSF, Suriye'de hastaneye düzenlenen saldırıyı kınadı

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF), Rus jetinin Halep'teki Kudüs sahra hastanesini vurmasını kınadı.

MSF'den yapılan açıklamada, Suriye'deki hastanenin doğrudan binayı vuran en az bir hava saldırısı sonucu enkaza döndüğü belirtildi. Bölgedeki diğer hava saldırılarının da hastaneye yakın yerleri vurduğu kaydedilen açıklamada, MSF'nin 34 yataklı hastaneyi 2012 yılından beri desteklediği ifade edildi. Vurulana kadar 8 doktor ve 28 hemşirenin görev yaptığı hastanenin, bölgedeki ana pediatrik bakım merkezi olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "MSF, başka bir sağlık tesisine yönelik bu acımasız saldırıyı kınıyor. Bu yıkıcı saldırı, Halep'teki hayati bir hastaneyi ve bölgedeki ana pediatrik bakım merkezini yok etti. Bu katliamı durdurmak için güç ve yükümlülüğü olanların tepkisi nerede?" denildi.

"Çevrelerinde hastane bulunması siviller için artık güvenlik tehdidi"

BM Genel Sekreter Yardımcısı ve İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien, Rus ordusuna ait savaş uçağının Halep'te hastaneye düzenlediği hava saldırısında 2'si doktor en az 20 kişinin öldüğünü belirterek, "Çevrelerinde hastane bulunmasının siviller için artık güvenlik tehdidi anlamına gelmesi korkunç." dedi.

O'Brien, BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen Suriye toplantısına video-konferans yöntemiyle katılarak yaptığı konuşmada, Suriye'de halkın kasıtlı olarak ilaç ve gıdadan mahrum bırakıldığını söyledi.

Suriye'de yüz binlerce insanın hayatını kaybettiğini, kalanların da ızdırap içinde yaşadığını vurgulayan O'Brien, "Suriye'de gözümüzün önünde yaşananlar nedeniyle hepimiz utanç duymalıyız." diye konuştu.

İdlib'te pazar yerine düzenlenen hava saldırılarında çok sayıda sivilin öldüğünü de belirten O'Brien, "Çocuklar ve sivillerin öldürülmesi bu saldırıları gerçekleştirenlerin insanlıktan nasibini almadığının delili." dedi

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...