Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'dan İsveç'e 'NATO'ya girme!' uyarısı

Düzenleyen:
Rusya'dan İsveç'e 'NATO'ya girme!' uyarısı

DÜNYA Haberleri

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İsveç'in NATO'ya üye olması durumunda harekete geçebileceklerini söyledi.

İsveç’in Dagens Nyheter gazetesine konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ", “Eğer İsveç, NATO’ya üye olmaya karar verirse, İsveçlilerin bize saldıracağını düşünmeyiz. Bundan emin olabilirsiniz. Ama, bu durumda İsveç askeri altyapısı NATO Yüksek Komutanlığı’na tabi olacağından elbette biz de kuzey sınırlarımızda gereken askeri ve teknik tedbirleri almak zorunda kalırız” dedi.

‘NELER YAŞANACAĞINI BİLİYORLAR’

Lavrov, bunun sebebini de şöyle açıkladı: "Çünkü, sınırın karşı tarafında Rusya’yı tehdit gören ve her türlü onu caydırmak isteyen bir askeri ve politik bloğun bulunduğu gerçeğini gözardı edemeyiz." Tedbirlerin ne olacağı sorusuna Lavrov, "Bu benim işim değil, askerlerin, Savunma Bakanlığı ile Rusya Genelkurmay Başkanlığı’nın işi. Sınırın karşı tarafında, sınırın hemen yanında veya biraz uzağında, herhangi potansiyeli görünce bu potansiyelin aslında ne olduğunu ve NATO’nun bizi sıcak bir biçimde caydırma kararı alması durumunda neler yaşanacağını biliyorlar" yanıtını verdi.

İSVEÇ, NATO ÜYELİĞİNE DOĞRU İLERLİYOR

İsveç Hükümeti NATO’nun İsveç Hava sahasını kullanma iznini altı ay daha uzatmıştı. Böylece NATO’nun AWACS uçakları İsveç hava sahasını altı ay süresince kullanabilecek duruma gelmişti. Daha önce birer aylık sürelerle uzatılan hava sahası kullanma izninin bu sefer altı ay uzatılması askeri çevrelerde İsveç’in NATO ile işbirliğinin her geçen gün artan bir şekilde geliştiğinin göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...