Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Halep halkına cuma namazı çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Halep halkına cuma namazı çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Yoğun saldırı altındaki Halep'te ilk kez halkın cuma namazına gitmemesi istendi. Halep'te din işlerinden sorumlu heyet tarafından yapılan çağrıda ''Halep ve çevresindeki Müslümanlar, hayatlarını tehlikeye atmamak için cuma namazına gitmesin'' denildi.

Suriye'de Rusya ve Beşşar Esed rejimine ait savaş uçaklarının yoğun saldırısına maruz kalan Halep'te ilk kez halkın cuma namazına gitmemesi istendi. Halep'te din işlerinden sorumlu heyet (Şer'i Heyet), son günlerde artan hava saldırıları üzerine ilk defa halkın cuma namazına gitmemesi yönünde bir bildiri yayımladı.

Heyet tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rusya ve rejime ait savaş uçaklarının hafta başından beri Halep'te pazar, çarşı, hastane, cami ve okulları hedef aldığı belirtilerek, ''Halep ve çevresindeki Müslümanlar, hayatlarını tehlikeye atmamak için cuma namazına gitmesin.'' ifadesine yer verildi.

Suriye'de 27 Şubat'ta yürürlüğe giren geçici ve kısmi ateşkese rağmen Rusya ve rejime ait savaş uçakları yaklaşık 10 gündür Halep'te muhaliflerin kontrolünde bulunan sivil yerleşim bölgelerini bombalıyor. Söz konusu saldırılarda 180'den fazla sivilin hayatını kaybettiği, 230'dan fazla kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...