Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB'den Suriye açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AB'den Suriye açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, "Çatışmalara yeniden dönülmesi, çok sayıda can kaybının dışında bir şey sağlamayacaktır. Aksine sadece Suriye halkına barışı getirecek tek yol olan görüşmeleri geciktirmektedir." dedi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Suriye'de çatışmalara yeniden dönülmesinin can kaybı dışında hiçbir şey getirmeyeceğini ve barış görüşmelerini geciktireceğini belirterek, taraflara baskı yapılması çağrısında bulundu.

Mogherini, Suriye'deki duruma ilişkin yazılı açıklama yaptı. Şiddet ve eylemlerinin yeniden artmasının, çatışmaların durdurulması anlaşmasını baltaladığını kaydeden AB yetkilisi, özellikle Suriye rejiminin son zamanlarda Halep yakınları ve Şam'ın doğusundaki saldırılarının, barış görüşmelerini riske attığını, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın da aynı yönde görüş bildirdiğini belirtti.

"Bir kez daha can korkusu içindeler"

Suriye halkının bir kez daha can korkusu içinde yaşadığını belirten Mogherini, "Çatışmalara yeniden dönülmesi, çok sayıda can kaybının dışında bir şey sağlamayacaktır. Aksine sadece Suriye halkına barışı getirecek tek yol olan görüşmeleri geciktirmektedir. Çatışmaların durdurulması, müzakereler ile Suriye çapında tam, sürdürülebilir ve engelsiz insani erişim ortamı sağlanması açısından bir zorunluluktur" dedi.

Taraflara baskı çağrısı

Tarafların çatışmaların durdurulması anlaşmasına olan taahhüdünün, BM Güvenlik Konseyinin mutabık kaldığı önlemleri hayata geçirmede hayati olduğunu vurgulayan AB yetkilisi, bu önlemler arasında keyfi olarak tutuklanan kişilerin, kadın ve çocuklardan başlayarak serbest bırakılmasının da yer aldığına dikkat çekti.

Çatışmaların durdurulduğu hale geri dönmek ve müzakerelere devam etmek için taraflara baskı yapılması gerektiğini ifade eden Mogherini, barış görüşmelerini kastederek, "Elimizde kaçırılmaması gereken eşsiz bir fırsat var" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...