BM, Rusya ve ABD arasındaki anlaşmanın detaylarını öğrenmeye çalışıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BM, Rusya ve ABD arasındaki anlaşmanın detaylarını öğrenmeye çalışıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, Rusya ve ABD arasında Halep, Lazkiye ve Şam'da silahların susması konusunda varıldığı öne sürülen anlaşmaya ilişkin detayları öğrenmeye çalıştıklarını söyledi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, AA muhabirinin "ABD ve Rusya'nın Suriye'de bazı bölgelerde silahların susması için anlaştığı" iddialarını sorması üzerine yaptığı açıklamada, söz konusu haberleri gördüklerini belirtti.

Stephane Dujarric, "Şu anda anlaşmanın detaylarını, kapsamını ve nasıl işleyeceğini öğrenmeye çalışıyoruz. Daha fazla bilgi edinince açıklama yapacağız." diye konuştu.

"Halep'teki hava saldırılarının" sorulması üzerine de "Son günlerde Suriye'de hızla artan şiddetten son derece kaygılıyız." diyen Dujarric, BM'nin, başta ABD ve Rusya olmak üzere uluslararası toplumu, silahların susması ve çatışmaların durması anlaşmasına yeniden dönülmesi için göreve çağırdığını hatırlattı.

Rus resmi haber ajanları Ria ve Tass, ismini açıklamadıkları bir kaynağa dayandırdıkları haberlerinde, Amerikalı ve Rus askeri yetkililerin, Halep, Şam ve Lazkiye çevresinde 30 Nisan gecesi saat 00.00 itibarıyla "sessizlik rejimi" uygulanması konusunda anlaştığını bildirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...