Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çin, 2.77 milyar dolarlık dev hidroelektrik santralinin inşasına başladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çin, 2.77 milyar dolarlık dev hidroelektrik santralinin inşasına başladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Çin, Tibet Özerk bölgesindeki Yangzı Nehri üzerine kurulacak 2,77 milyar dolarlık hidroelektrik santralin inşasına başladı.

Şinhua ajansının haberine göre, bölgede kurulacak hidroelektrik santralin,1,2 milyon kilovat elektrik üretimi kapasiteli olacağı ve yıllık yaklaşık 5,4 milyar kilovat elektrik üreteceği belirtildi.

Su barajı 112 metre uzunluğunda olacak ve 674 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip olacak santralin, toplamda 18 milyar yüene (yaklaşık 2,77 milyar dolar) mal olacağı açıklandı.

Santralin dört elektrik biriminden ilkinin 2021 yılında işletime geçmesi beklenirken, santral projesinin Tibet bölgesi boyunca kalkınmaya destek olacağı kaydedildi.

Diğer yandan nüfusunun yüzde 70'inden fazlası hayvan sahibi ve çiftçilerden oluşan Tibet'te, otlaklar ve ekilebilir araziler için su kaynakları büyük önem taşıyor. Yatırımlarla Tibet'teki sellerin ve kuraklıkların da hafifletilmesi amaçlanıyor. Çin hükümeti önceki 5 yılda, bölgedeki su altyapısı yatırımları için 3,43 milyar dolar harcamıştı. Bu yatırımlardan 1,8 milyon Tibetli yararlanmıştı.

Bölgede, 2011-2015 yılları arasında su temin kapasitesi 700 milyon metreküp artırıldı ve yaklaşık 100 bin hektar sulama sahası oluşturuldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...