Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran'da meclis seçimlerinde reformistler oyların çoğunluğunu aldı

Düzenleyen:
İran'da meclis seçimlerinde reformistler oyların çoğunluğunu aldı

DÜNYA Haberleri

İran'da meclis seçimlerinin ikinci turunda resmi olmayan ilk sonuçlara göre reformistler, oyların büyük çoğunluğunu alarak muhafazakarları geride bıraktı.

İran'ın 21 eyaletinde düzenlenen meclis seçimlerinin ikinci turunda, resmi olmayan ilk sonuçlara göre, "Reformistler ve Hükümeti Destekleyenler Birliği", "Muhafazakarlar Koalisyonu"nu, oyların büyük çoğunluğunu alarak geride bıraktı.

İranlı Öğrenciler Ajansı İSNA'nın haberine göre, Ümit Listesi ile seçimlere giren Reformistler ve Hükümeti Destekleyenler Birliği oyların çoğunluğunu alarak, şu ana kadar 34 sandalye kazandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Bağımsızlar 22, Muhafazakarlar Koalisyonu ise 8 milletvekili çıkardı.

İran meclisi için şubat ayında yapılan ilk turda hiçbir adayın yüzde 25 oya ulaşamadığı seçim bölgelerinde dün ikinci tur gerçekleştirildi. Ülkedeki 31 eyaletten 21'inde düzenlenen ikinci tur seçimlerde 68 sandalye için 136 aday yarıştı.

Katılımın yüzde 62 olduğu meclis seçimlerinin ilk turunu da reformistler kazanmıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...