Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransa'da statta ibadet eden Müslüman futbolculara ceza

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fransa'da statta ibadet eden Müslüman futbolculara ceza

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransız Rivierası'nda uygulanan "laiklik tüzüğü" uyarınca, statta ibadet ettikleri gerekçesiyle futbolculara ikişer maç ceza verildiği bildirildi.

Fransa'nın Akdeniz kıyısındaki Fransız Rivierası olarak adlandırılan bölgenin futbol yetkililerinin uyguladıkları "laiklik tüzüğü" doğrultusunda futbolcular statta ibadet ettikleri gerekçesiyle ceza aldı.

BFMTV kanalının haberine göre bölgede "laiklik tüzüğü" kasım ayından beri 10 kez ihlal edildi ve bazı futbolcular ikişer maç cezaya çarptırıldı.

Daha önce bakanlık da yapan sağcı politikacı Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, tüzüğün kamu alanlarındaki laiklik ilkesinden yola çıkılarak hazırlandığını aktararak, bu tüzüğe aykırı davranan ve futbol statlarında ibadet eden Müslüman futbolcuların cezalandırılabileceğini, takımlarına yapılan devlet yardımının da kesilebileceğini belirtti.

Fransa Futbol Federasyonunun Riviera Bölgesi Başkanı Eric Borghini ise "Futbolcular soyunma odalarında veya futbol sahalarında ibadet ediyor. Buna tepki vermek zorundayız çünkü bu Fransız Cumhuriyeti'nin laiklik ilkesinin ruhuna aykırıdır." dedi.

Dünyanın en popüler ve evrensel sporu futbolun, dini ve politik eylemlere bulaştırılmaması gerektiğini söyleyen Borghini, "Kimseyi dininin gereğini yerine getirmekten alıkoymak istemiyorum ancak bunu uygun bir yerde yapmalılar." ifadesini kullandı.

Borghini, statlarda ibadet etmenin radikalleşmeye neden olacağını da savundu.

Belediye başkanı Estrosi, Nice'te yeni bir cami açılmasına da karşı çıkıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...