Kolombiya'da uyuşturucu karteli lideri yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kolombiya'da uyuşturucu karteli lideri yakalandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kolombiya, Peru'da en çok arananlar listesinin başında yer alan bir uyuşturucu kartelinin lideri Gerson Galvez'i yakalayarak ülkesine iade etti.

Kolombiyalı yetkililer, Perulu bir uyuşturucu çetesinin lideri olmakla  suçlanan "Caracol" (Salyangoz) lakaplı Gerson Galvez'in, Medellin'de bir  alışveriş merkezinde yakalanarak sınır dışı edildiğini belirtti.

 
Perulu yetkililere elleri kelepçeli ve kurşun geçirmez yelek  giydirilerek teslim edilen Galvez, gazetecilere, "Ben masumum. Üzerimde herhangi  bir uyuşturucu bulmadılar." diye bağırdı.
 
Galvez'in ilk kez mart ayında Ekvador'da görüldüğünü söyleyen  yetkililer, çok sayıda cinayete de karıştığı belirtilen uyuşturucu kartelinin  liderinin yakalanması için Peru ve Kolombiya istihbaratının ortak çalıştığını  ifade etti.
 
Galvez'in başına 150 bin dolar ödül koyan Perulu yetkililer, bunun  şimdiye dek bir suçlu için teklif edilen en yüksek miktar olduğunu bildirdi.
 
ABD hükümetine göre, Peru dünyanın en büyük eroin üreticisi konumunda.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...