DAEŞ Bingazi'deki militanlarını Sirte'ye sevk ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
DAEŞ Bingazi'deki militanlarını Sirte'ye sevk ediyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Libya'da terör örgütü DAEŞ militanlarının, Bingazi'de konuşlandıkları bölgelerden çekilerek, yaklaşık 1 yıldır kontrolleri altında bulunan Sirte'ye yöneldiği bildirildi.

Libya'da muhalif olan Tobruk ve Trablus merkezli hükümetlere bağlı askeri güçlerin geçtiğimiz günlerde Sirte'yi DAEŞ'ten temizlemeye hazır oldukları yönündeki açıklamalarının ardından DAEŞ'in, olası bir savaşa karşı militanlarını Sirte'ye sevk ettiği belirtildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, yaklaşık 200 militanın Bingazi'den Sirte'ye sevk edildiği, Bingazi'de sadece 100 DAEŞ militanının kaldığı ifade edildi.

Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi'ne (TM) bağlı Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı ile Trablus merkezli Milli Genel Kongre'ye (MGK) bağlı Libya Ordusu Genelkurmay Başkanlığı çatısı altındaki Misrata devrimci taburları geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamalarda, Sirte'yi kurtarmak için harekete geçmeye hazır olduklarını duyurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...