PEGIDA'nın kurucusu Bachmann para cezasına çarptırıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
PEGIDA'nın kurucusu Bachmann para cezasına çarptırıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya'da aşırı sağcı PEGIDA hareketinin kurucusu Bachmann, Müslümanları aşağılamak ve kışkırtıcılık yapmak suçlarından 9 bin 600 avro para cezasına çarptırıldı.

Almanya'da aşırı sağcı "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA) hareketinin kurucusu Lutz Bachmann, Müslümanları aşağılamak ve kışkırtıcılık yapmak suçlarından 9 bin 600 avro para cezasına çarptırıldı.

Davaya bakan Dresden Sulh Ceza Mahkemesi, daha önce de hırsızlık ve uyuşturucu ticaretinden sabıkası bulunan 43 yaşındaki Bachmann'ı, "Facebook"ta yayınladığı bazı yorumlarında Müslümanları ve yabancıları aşağılamak ve halkı bu kişilere karşı kışkırtmaktan'' suçlu buldu ve 9 bin 600 avro para cezasına çarptırdı.

Davanın ikinci duruşmasında savcılık, Bachmann hakkında 7 ay hapis cezası talebinde bulunmuş, yorumların müvekkillerine ait olmadığını savunan avukatları ise Bachmann'ın serbest bırakılmasını talep etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...