Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Partnerlerimize silah desteğini artıracağız'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Partnerlerimize silah desteğini artıracağız'

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Savunma Bakanı Carter, ABD yönetiminin DAEŞ’le mücadelede partnerlerine desteği arttıracağını belirterek, "Musul ve Rakka’nın kuzeyinde DAEŞ’in kontrolüne son vermelerine yardımcı olacağız” dedi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Washington yönetiminin DAEŞ’le mücadele adımlarını güçlendireceğini belirterek, "Partnerlerimize daha fazla ateş gücü, ikmal ve lojistik destek sağlayacak, Musul ve Rakka’nın kuzeyinde DAEŞ’in kontrolüne son vermelerine yardımcı olacağız.” dedi.

Carter'ın ev sahipliğinde, Almanya'nın Stuttgart kentindeki ABD Avrupa Komutanlığında, DAEŞ’e karşı askeri mücadeleye katılan ülkelerin savunma bakanları bir araya geldi.

Toplantıya Almanya, Fransa, İtalya, Danimarka, İngiltere, Hollanda, İspanya, Norveç, Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda savunma bakanları katıldı.

Toplantının ardından basına açıklama yapan Carter, savunma bakanlarının DAEŞ’e kalıcı darbe vurmak amacıyla atılacak adımları ele aldıklarını söyledi.

Silah desteği artacak

Uluslararası koalisyonun bölgedeki partnerlerine silah ve mühimmat desteğini arttıracağını, askeri eğitimleri geliştireceğini, gelecek günlerde bölgeye daha fazla ülkeden özel kuvvetler personeli gönderilebileceğini dile getiren Carter, “Partnerlerimize daha fazla ateş gücü, ikmal ve lojistik destek sağlayacak, Musul ve Rakka’nın kuzeyinde DAEŞ’in kontrolüne son vermelerine yardımcı olacağız.” ifadesini kullandı. 

Carter, NATO’nun da DAEŞ ile mücadeleye daha fazla katkı sağlayabileceğini kaydederek, “NATO ülkelerinin hepsi mücadeleye zaten katkıda bulunuyorlar. Türkiye’den İngiltere’ye, İspanya’dan Norveç’e, hepsi katkıda bulunuyor ve buna müteşekkiriz. Üyelerin katkılarının yanı sıra NATO da ek bazı katkılar sağlayabilir, bunlar şu anda tartışılıyor.” açıklamasında bulundu.

Koalisyon, Münbiç’i konuştu

DAEŞ’in, Suriye’nin kuzeyindeki Münbiç’teki etkinliği konusunda uyaran ve buna son verilmesi gerektiğini kaydeden Carter, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Münbiç bölgesinin önemini ve bu bölgenin DAEŞ’e kapatılmasını konuştuk. Özellikle de yabancı savaşçıların buradan geçtiği, ülkelerimize ve koalisyon üyelerine potansiyel saldırı planlarının buradan kaynaklanabileceği düşünüldüğünde, bu bölge önemli.”

Carter, Suriye içinde DAEŞ’le mücadele eden yerel partnerlere desteklerinin süreceğini belirterek, terör örgütünün kontrolündeki Rakka kentini kuşatacak ve baskı altına alabilecek daha fazla yerel güce ihtiyaç duyulduğunu, bunu yapabilecek grupları araştırdıklarını ve bu grupları güçlendirmeyi amaçladıklarını bildirdi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...