Arap Birliği Suriye rejimini kınadı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Arap Birliği Suriye rejimini kınadı

DÜNYA Haberleri  / AA

Arap Birliği, Suriye rejiminin Halep'te sivillere karşı düzenlediği saldırıları kınayarak, BMGK'yı Suriye rejiminin ülke topraklarındaki saldırılarını derhal durdurması için harekete geçmeye çağırdı.

Arap Birliği, Suriye rejimi tarafından Halep ve kırsalında sivillere karşı gerçekleştirilen saldırıları kınayarak, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) Suriye rejiminin bütün ülke topraklarındaki saldırılarını derhal durdurması için harekete geçmeye çağırdı.

Arap Birliği, Suriye rejimi tarafından Halep’te sivillere karşı düzenlenen saldırılar nedeniyle Katar’ın çağrısı üzerine olağanüstü toplandı.

Bahreyn başkanlığında düzenlenen toplantıya, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el Arabi de katıldı.

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed bin Hillu, toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, “Arap Birliği, Suriye rejimi tarafından Halep ve kırsalında sivillere karşı yapılan vahşeti kınamaktadır. Yapılan saldırılar uluslararası antlaşmalara aykırıdır. BMGK’yı Suriye rejiminin bütün ülke topraklarındaki saldırılarını bir an önce durdurması için harekete geçmeye ve gereken kararları almaya çağırıyoruz.” dedi.

Hillu, saldırılara katkıda bulunan ve ortak olan tarafların er ya da geç uluslararası mahkemede yargılanması konusunda gereken bütün adımların atılması konusunda uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...